NIEUWE HYPES

Hydrofoil kitesurfen, we leggen wat uit over foils!In dit nieuwe thema belichten we de nieuwste hypes. Sommige van deze "nieuwigheden" gaan over de verschillende watersportdisciplines heen.

Hydrofoilen is één van de nieuwste hypes/trends in het kitesurfen en andere watersporten. Zie hydrofoil voor info over de kitesurf variant. Maar hydrofoils; een soort vliegtuigvleugel die lift creëert, worden tegenwoordig op (of beter onder) quasi alles wat drijft gemonteerd. Zo zijn er hydrofoils voor windsurfen, sup, catamarans enz...

WingsurfingEen andere nieuwe hype binnen de watersport is het wingsurfen. Dit is een opblaasbare wing (zoals een tube kite) die je gewoon in het hand houdt. Je kan daarbij gebruik maken van gofsurf of sup boards, al of niet voorzien van een hydrofoil.

Tot slot ook aandacht voor mijn andere hobby: catamaran zeilen. Ook hier zijn er varianten met foils zoals de "fcs" series van Nacra (F15 FCS, F17 FSC,...) Een buitenbeentje hierin is de UFO; een 1 mans mini catamaran met centrale foils en een uit de kluiten gewassen windsurf achtig zeil.