WINGSURF

Wingsurf is de allernieuwste surfrage. Ja u leest het goed. WinGsurfen en niet WinDsurfen...

Het is kruising van kitesurfen en windsurfen en is zeer eenvoudig te leren, maar met veel leer mogelijkheden. Bij het wingsurfen maak je gebruik van een opblaasbare vlieger. Alleen houdt je de vlieger (wing) zelf vast met je armen. Verder geen gedoe, je pompt hem op en klaar. Eenmaal klaar laat je hem leeglopen, vouw je hem eenvoudig op en doet hem in een draagtas. Dit neemt bijzonder weinig ruimte in beslag.

Zo kun je eerste leren Wingsurfen op een grote SUP of een grote windsurfplank. Heb je dit onder de knie en wil je sneller gaan dan kan je voor de volgende stap gaan. Wingsurfen met een hydrofoil. Hierbij schroef je een draagvleugel (de hydrofoil) onder je board die je letterlijk boven het water laat vliegen. Opeens heb je geen waterweerstand meer waardoor je veel sneller en vliegend over het water heen scheert! (Zie ook hydrofoil)

Doordat er veel krachten komen op een board bij gebruik van een foil, worden hier speciale boards voor gemaakt. De nieuwste trend hierin zijn opblaasbare wing-boards. Met sommige van deze boards kun je ook suppen. Het mooie is dat deze opblaasbare boards natuurlijk ook weinig ruimte in beslag nemen.

De eerste generatie wings (2019) waren er slechts in 1 maat, zo rond de 4m². Vanaf 2020 binnen de merken meerdere maten aan te bieden, tot wel 9m² (gong). Ook Naish gaat tot 7.2m²

Binnenkort meer....