UFO FOILER

De UFO kan bij mij bezichtigd worden (beachclub De Windhaan in De Haan vanaf Pasen 2021). U kan ook uitleg krijgen. Testen is helaas NIET mogelijk.

Het (hydro)foilen duikt tegenwoordig op in alle watersport disciplines. Ook in het zeilen. Zo zijn er de gekende catamarans van b.v. Nacra die nu ook een foil variant op de markt brengen (F15 FCS, F17 FCS enz...) Ook in de 1 romps zeilerij duiken foils op. Zo is de "MOTH" nu ook verkrijgbaar met foils en zijn er varianten zoals de WASZP, Skeeta, F101 (soort trimaran), flying mantis (soort trimaran).

Misschien een buitenbeentje is de UFO foiler; een 1 persoons catamaran met een soort windsurfzeil en 2 centraal geplaatste foils. UFO staat voor Universal Foiling One design.

De UFO is een "foiler" met een eenvoudig en modern ontwerp, gebaseerd op de laatste technologische vooruitgang op het gebied van foils. Hiermee kunt u in alle veiligheid het plezier van vliegen op het water ontdekken.

Dankzij het "T" -foilsysteem, decennialang getest en verfijnd in de Internationale Moth-klasse, in combinatie met een tunnelvormige catamaranromp, kan UFO nieuwe sensaties in de lucht bieden. En dat alles zonder de complexiteit, kwetsbaarheid of kosten van de huidige hydrofoilboten.

Stabieler dan een Moth. Met een innovatief dek en een set volledig intrekbare foils,is de UFO de eenvoudigste en meest betaalbare foiler ooit ontworpen.

UFO Foiler, in serie gebouwd in de Verenigde Staten en met strenge kwaliteitscontrole, ontwikkelt een filosofie van een "one-design", waardoor spannende regatta's worden gecreëerd.

 

ONE DESIGN
  ROMP   FOILS   SENSOR
Catamaran van 31,5 kg in vinyl ester, versterkt met een laag Soric® kern. Glasvezel structuur, beiden buigzaam en druk bestendig door Carbon versterkingen. Carbon / glasvezel kern gevormd en bevestigd aan de onderkant van het zwaard en het roer. De twee "T" foils kunnen gemakkelijk omhoog en omlaag worden gebracht voor beach starts zonder risico op beschadiging. De houding en stabiliteit tijdens de vlucht worden geregeld door de koolstofboogsensor die de flap bestuurt (op de achterrand van de voorste foil). Hiermee kan ook de vlieghoogte worden aangepast.
           
  TUIGAGE   ZEIL   COVERS
Specifieke tuigage gemaakt van koolstofvezel en koolstofglas met een combinatie van giek / spreider die zorgt voor  structurele sterkte, prestaties en eenvoud biedt (mast kan in drie delen worden gedemonteerd). Het volledig doorgelat Mylar zeil (ontworpen en vervaardigd door North Sail) kan in een voorlijktape gehesen worden zonder dat het op de mast hoeft te worden geplaatst. Verkrijgbaar in twee maten: 6m oranje en 7.8m zwart of groen. De beschermhoezen zijn gemaakt door North Sail. Ze worden gebruikt om de driedelige tuigage te vervoeren en te beschermen en om de foils en de rompen te beschermen.

 

  Voor we naar onderstaande UFO video's kijken: Dit is een mooi overzicht van enkel foil zeilers.
  Ufo best boat 2018 under 30 ft
  Join the invasion
  intro
  setup
  UFO flight school les 1
  Fun voor alle leeftijden
  Racing UFO
  Clinic #1
  Clinic #2
  UFO foiling jibes