Een overzicht van al mijn favoriete spots vind je hier

leslocaties

Hieronder krijgt u een beschrijving van de locaties waar de initiaties doorgaan. Welke spot we kiezen hangt vooral af van de windrichting. De hieronder beschreven windrichting is steeds in wijzerzin

In de zomerperiode gaan alle lessen door op spot 1 - De Haan

OVERZICHT

DE HAAN

GROEDE

DISHOEK

RILLAND

 

1. DE HAAN - WINDHAAN

windrichting:

van (W)ZW tot (O)NO

GPS:

Prinses Josephinelaan kruispunt Zeedijk, De Haan
51°16'55.20"N en 
 3° 2'19.29"O
UTM 5681185.68 m N en 502698.55 m O

Wegbeschrijving:

Komende van Wenduine rijdt u richting De Haan (1 richting). Na ongeveer 3 km kom je De Haan binnen. 2de straat rechts (P. Josephinelaan). Op het einde kom je op de Zeedijk. 100m rechts ligt de surfclub.

Info:

getijden Blankenberge voor 2011.

Google earth/foto

2. GROEDE (Zeeland)

windrichting:

van NNO tot O

GPS:

Panoramaweg, Breskens.

Info:

Ideaal bij Oostenwind. Deze spot ligt links van Breskens in Zeeuws-Vlaanderen. We verzamelen rechts van de  vuurtoren. Zelfs bij hoogwater hebben we normaal gezien voldoende plaats. Nadelen zijn de sterke stroming en de aanwezigheid van golfbrekers (paaltjes)

Google earth/ foto

groede2.JPG (65233 bytes)

3. DISHOEK (Zeeland)

windrichting:

van ZZO tot WNW

GPS:

Dishoek, straat: Dishoek 18 of Kaapduinseweg.

Wegbeschrijving:

Komende van Antwerpen, neem je de autosnelweg voorbij GOES richting Vlissingen (A58). Je rijdt zo Vlissingen binnen. Rij steeds rechtdoor tot je niet meer verder kan. Op deze halve rotonde rij je rechts. Even verder zie je een scherpe bocht rechts. In deze bocht neem je het straatje links. Even opletten voro de fietsers en daar net voorbij rechtsaf. Zo volg je de duinen enkele kilometer. Op een bepaald ogenblik gaat de weg scherp rechtsaf en zie je op je linkerkant een 1-richtingsstraat. Je rijdt nu gewoon blokje om. Dus 2 keer linksaf. Je komt nu uit op het rondpunt waar je de auto kan parkeren. Dit is aan taverne DUINLUST. 

Komende uit de Westerscheldetunnel: richting Vlissingen, dan de A58 op richting Vlissingen. Verder hetzelfde als uit richting Antwerpen.

Info:

ENKEL IN DE WINTER (1 oktober - 1 april) Deze spot ligt links van Vlissingen. Dishoek is een deelgemeente van "Veere". We verzamelen op het rondpunt aan café DUINLUST.  Daar gaan we de duinen over. De spot is perfect bij zuidenwind. Nadeel is dat er op korte afstand grote zeeschepen passeren en de aanwezighedi van gofbrekers (paaltjes). Er mag enkel gekitesurft worden in de winterperiode. Taverne DUINLUST is ondertussen onze vaste "après surf" stek geworden. 

Google earth/ foto

dishoek2.jpg (62856 bytes)dishoek.jpg (79245 bytes)duinlustroute.jpg (64147 bytes)

4. RILLAND (Zeeland)

windrichting:

van O tot W

GPS:

Rilland; Zimmermanweg, kruispunt met Akkerweg
51°23'42.00"N en  4° 9'2.98"O

Wegbeschrijving:

Ofwel ring rond Antwerpen, ofwel Liefkenshoektunnel. Dan richting Bergen op Zoom en vervolgens de A58 op richting Goes en Vlissingen. Afslag Rilland. Op de brug links;  door het dorp Rilland rijden tot je aan de dijk komt. Daar rechts meevolgen en na ruim een kilometer heb je rechts een huis met daarnaast serres. Links is de spot. 

Info

Deze spot op de Westerschelde, ligt niet zo ver van het dorpje Rilland.De spot is moeilijk (lees NIET) toegankelijk bij hoogtij. Bij laagtij moet je ver lopen om een geschikte geul te vinden. Op de plaat kan je vaak zeerobben zien zonnen. Ideaal bij zuidelijke windrichtingen.

Google earth/ foto

RILLAND