MIJN SPOTS

Hieronder vind je mijn meest bezochte kite(surf)spots. De beschreven windrichting is steeds in wijzerzin

OVERZICHT

OVERZICHT DE HAAN GROEDE DISHOEK RILLAND
WINDHAAN GROEDE DISHOEK RILLAND
VROUWEPOLDER OUWERKERK ST-MAARTENSDIJK OESTERDAM SCHELDEOORD
VROUWENPOLDER OUWERKERK SINT-MAARTENSDIJK OESTERDAM BAARLAND

HOMESPOT DE HAAN - WINDHAAN
windrichting: van (W)ZW tot (O)NO
GPS: Prinses Josephinelaan kruispunt Zeedijk, De Haan
51°16'55.20"N en 
 3° 2'19.29"O
UTM 5681185.68 m N en 502698.55 m O
Wegbeschrijving: Komende van Wenduine rijdt u richting De Haan (1 richting). Na ongeveer 3 km kom je De Haan binnen. 2de straat rechts (P. Josephinelaan). Op het einde kom je op de Zeedijk. 100m rechts ligt de surfclub.
Info: de getijden voor 2020 in Oostende. In De Haan is het hoogwater ongeveer 10 minuten later dan in Oostende. In De Haan is het laagwater ongeveer 4 minuten later dan in Oostende
Google earth
GROEDE (Zeeland)
windrichting: van NNO tot O
GPS: Panoramaweg, Breskens.
Info: Ideaal bij Oostenwind. Deze spot ligt links van Breskens in Zeeuws-Vlaanderen. We verzamelen rechts van de  vuurtoren. Zelfs bij hoogwater hebben we normaal gezien voldoende plaats. Nadelen zijn de sterke stroming en de aanwezigheid van golfbrekers (paaltjes)
Google earth/ foto groede2.JPG (65233 bytes)
DISHOEK (Zeeland)
windrichting: van ZZO tot WNW
GPS: Dishoek, straat: Dishoek 18 of Kaapduinseweg.
Wegbeschrijving:

Komende van Antwerpen, neem je de autosnelweg voorbij GOES richting Vlissingen (A58). Je rijdt zo Vlissingen binnen. Rij steeds rechtdoor tot je niet meer verder kan. Op deze halve rotonde rij je rechts. Even verder zie je een scherpe bocht rechts. In deze bocht neem je het straatje links. Even opletten voro de fietsers en daar net voorbij rechtsaf. Zo volg je de duinen enkele kilometer. Op een bepaald ogenblik gaat de weg scherp rechtsaf en zie je op je linkerkant een 1-richtingsstraat. Je rijdt nu gewoon blokje om. Dus 2 keer linksaf. Je komt nu uit op het rondpunt waar je de auto kan parkeren. Dit is aan taverne DUINLUST. Komende uit de Westerscheldetunnel: richting Vlissingen, dan de A58 op richting Vlissingen. Verder hetzelfde als uit richting Antwerpen.

Info: ENKEL IN DE WINTER (1 oktober - 1 april)
Deze spot ligt links van Vlissingen. Dishoek is een deelgemeente van "Veere". We verzamelen op het rondpunt aan café DUINLUST.  Daar gaan we de duinen over. De spot is perfect bij zuidenwind. Nadeel is dat er op korte afstand grote zeeschepen passeren en de aanwezighedi van gofbrekers (paaltjes). Er mag enkel gekitesurft worden in de winterperiode. Taverne DUINLUST is ondertussen onze vaste "après surf" stek geworden. 
Google earth/ foto dishoek2.jpg (62856 bytes)dishoek.jpg (79245 bytes)duinlustroute.jpg (64147 bytes)
RILLAND (Zeeland)
windrichting: van O tot W
GPS: Rilland; Zimmermanweg, kruispunt met Akkerweg
51°23'42.00"N en  4° 9'2.98"O
Wegbeschrijving: Ofwel ring rond Antwerpen, ofwel Liefkenshoektunnel. Dan richting Bergen op Zoom en vervolgens de A58 op richting Goes en Vlissingen. Afslag Rilland. Op de brug links;  door het dorp Rilland rijden tot je aan de dijk komt. Daar rechts meevolgen en na ruim een kilometer heb je rechts een huis met daarnaast serres. Links is de spot. 
Info Deze spot op de Westerschelde, ligt niet zo ver van het dorpje Rilland.De spot is moeilijk (lees NIET) toegankelijk bij hoogtij. Bij laagtij moet je ver lopen om een geschikte geul te vinden. Op de plaat kan je vaak zeerobben zien zonnen. Ideaal bij zuidelijke windrichtingen.
Google earth/ foto RILLAND
VROUWENPOLDER OOST (Zeeland)
windrichting: van NNO tot O
GPS: ---
Info Een mooie ruime spot aan de Noordzeekust in Zeeland, vlakbij Neeltje Jans en het Veerse Meer. De oostzijde is rustiger dan de westzijde. Daar kan het vaak heel druk zijn. Bij Oostenwind is de westzijde meer geschikt. 
Google earth/ foto
OUWERKERK (Zeeland)
windrichting: van OZO tot ZZO (ideaal bij ZO)
GPS: ---
Info Deze spot ligt vlakbij de Zeelandbrug. Links ligt het bekende plaatse Zierikzee, Rechts van de brug ligt Ouwerkerk. Een spot met een heel klein strandje. Ideaal bij ZO wind. Vroeger onbekend, maar tegenwoordig kan het er erg druk zijn. 
Google earth/ foto
SINT-MAARTENSDIJK (Zeeland)/8. OESTERDAM (Zeeland)
windrichting: van ZZO tot ZZW
GPS: ---
Info Sint-Maartensdijk: Deze spot ligt eveneens aan de Oosterschelde, niet ver van de Oesterdam. Buiten het hoogseizoen is het iets rustiger dan op Oesterdam. Er dient hier, net als op Oesterdam, rekening gehouden worden met de getijden (enkel bij laagwater)
Oesterdam: Deze prachtige vlakwaterspot is voor kitesurfers enkel toegankelijk bij laagwater. De kites kunnen dan gestart worden op de zandbank die gedeeltelijk droog valt. De ideale windrichting is Z.
Google earth/ foto sint-Maartensdijk.jpg (100765 bytes)oesterdam.jpg (96131 bytes)
SCHELDEOORD (BAARLAND) (Zeeland)
windrichting: van O tot W
GPS: Baarland; Zeedijk, kruispunt met Landingsweg is vlakbij
51°23'36.45"N en  3°53'32.49"O
Info Door de vieze smurrie door de dijkwerken in Rilland en doordat Rilland soms heel druk kan zijn, zullen we in de toekomst weer meer uitwijken naar Baarland aan camping Scheldeoord.
Google earth/ foto