Dit is DE hobbysite over kitesurfen in België met ook aandacht voor hydrofoil in al zijn aspecten (ook zeilen) en wingsurf; 2 nieuwe hypes.
Na enkele jaren zonder updates (2017-2020), is de site terug volledig up-to-date

Je vindt hier ook alle nuttige info inzake COVID-19 en kitesurfen!


Wat mag je op deze site verwachten?
De vernieuwde website is in eerste instantie een informatieve website rond kitesurfen in België.
 • In het thema "home" kom je meer te weten over de auteur van deze site, mijn kites, boards, favoriete spots enz... 
 • In het thema "dummies", helpen we de absolute leek op weg. Je vind er o.a. info over terminologie, soorten kites en boards, alsook verwijzingen naar de diverse shops en scholen.
 • In een nieuw thema "nieuwe hypes" bespreken we de nieuwe hype binnen de watersport zoals hydrofoil en wingsurfen en kan je ook kennis maken met de UFO, een 1 persoons "foil" catamaran.
 • Bij het "Advanced Training Center" kan je nog steeds terecht voor bijscholing, tips & tricks. Wij zijn al ruim 15 jaar een bevoorrechte partner van het merk "FLYSURFER" en sinds kort ook van het merk "LEVITAZ". Via het ATC kan je kites en boards van Flysurfer en Levitaz testen.
 • De thema's "meteorologie" en "hydrografie" belichten dan weer in details weer, wind, wolken, getijden en stroming.
 • Tot slot zijn er de thema's "Te koop" en "Media" die voor zichzelf spreken. 
Wat mag je op deze site niet verwachten?
Het "forum" is verdwenen. Reclame, info en testreports over nieuw materiaal worden tot een minimum beperkt. Voor Flysurfer en Levitaz maken we graag een uitzondering. Wat niet wil zeggen dat we over deze merken niet kritisch zijn.
RECENT NIEUWS
Het oude nieuws lees je hier (incl covid-19). Alle Covid-19 nieuws is ook nog eens gebundeld en lees je hier.

20-06-2023

 
2023 ZOMER DEALSMeer info bij
te koop.
05-02-2022 U heeft het waarschijnlijk niet gemerkt, maar we zijn veranderd van registrar. De site is een 2-tal dagen offline geweest. Ook het emailsysteem is hierbij aangepast.
Wie tussen eind januari en begin februari gemaild heeft naar info@kitesurfen.be: deze mails zijn niet aangekomen. Dus indien u geen antwoord ontvangt, best eens opnieuw een mail sturen. Alles is terug operationeel.
21-10-2020 Thema "nieuwe hypes" wordt uitgebreid met de "UFO"; een 1 persoons "foil" catamaran
14-10-2020 Vanaf woensdag 14 oktober schakelt de sportsector in heel Vlaanderen over naar CODE ORANJE. Lees het persbericht van minister voor Sport Ben Weyts​  
UPDATE: Ook voor sport zal voortaan met kleurencodes gewerkt worden. Via de kleurcodes kunnen onze sporten maximaal uitgeoefend worden op een duidelijk en veilige manier.  Bekijk het document "Kleurencodes in de sport" hier. Bekijk de leidraad voor code oranje hier.

Met een stijgend aantal besmettingen in meerdere regio's adviseert WWSV aan haar clubs en sporters volgende maatregelen:
 • De regels inzake social distance blijven gelden en moeten worden toegepast door +12 jarigen. Opgelet: afstand tussen een kind en volwassene in de boot moet wel bewaard blijven!
 • Bewaken van de social distancing, hou voldoende afstand, enkel binnen je eigen sociale bubbel moet je geen afstand behouden
 • Handen wassen en gedeeld materiaal ontsmetten, laat de club geen broeihaard zijn van het virus
 • Mondmasker dragen is verplicht op alle openbare en publiek toegankelijke plaatsen in de club, dragen van en masker tijdens het sporten in water en wind hoeft niet
 • Draag je mondmasker bij verplaatsingen in de kantine van je club en andere drukke plaatsen waar afstand houden moeilijk is.
 • Naast de horeca is er ook een registratieplicht bij sportlessen.
De stad/gemeente kan extra richtlijnen opleggen, informeer je vooraf! onze sporten zijn in gezonde buitenlucht - blijf ze veillig uitoefenen! #staysafe
2DE HANDS:
Flysurfer Sonic3 18m compleet € 1750
Flysurfer Sonic2 13m compleet € 899
Flysurfer Sonic2 11m compleet € 799
klik hier voor alle 2de hands aanbiedingen
CONTACT:
Sven Van Daele
info@kitesurfen.be
LINK